Wat doen we?

Contact op Wielen biedt vervoer aan voor (tijdelijk) minder mobiele ouderen die over korte afstanden in Wehl én Doetinchem vervoerd willen worden.

Ons doel is dat bewoners waarvoor het reguliere vervoer lastig is, gebruik gaan maken van onze eigentijdse buurtmobiel. Wij vinden namelijk dat vervoer nooit een belemmerende factor mag zijn om er zelfstandig op uit te trekken.

De CoW-buurtmobiel wordt bestuurd door vrijwiligers. De vrijwilliger haalt u op, helpt u in- en uitstappen en brengt u ook weer thuis. Er zijn géén haltes of vaste opstappunten. Dus u wordt van deur tot deur gebracht en gehaald.

De CoW-buurtmobiel is elektrisch en dus duurzaam, plezierig én gezellig!

Hoe werkt het?

Wanneer u graag ergens heengebracht wilt worden belt u met de CoW-buurtmobiel in uw plaats (Doetinchem of Wehl). U kunt op maandag t/m vrijdag bellen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur bellen voor een afspraak.

U krijgt dan direct iemand van de centrale aan de lijn. Met hem/haar spreekt u af wanneer u opgehaald wilt worden en waar u naartoe gebracht wilt worden.

De chauffeur doet zijn /haar uiterste best om op de afgesproken tijd bij u te zijn en helpt u natuurlijk ook met het in- en uitstappen, uw rollator, krukken of stok en het inladen van boodschappen.

Wanneer afgesproken zal de chauffeur u dan ook weer ophalen om u weer veilig thuis te brengen.

Wat kost het?

De CoW-buurtmobiel is met subsidie van Plattelandsontwikkeling Europa én investeerders aangeschaft maar moet wel onderhouden, verzekerd, gestald, opgeladen en draaiende gehouden worden.

Daarom vragen wij voor het gebruik maken van de CoW-buurtmobiel enkel een vrije bijdrage.

Alle bijdragen, giften en donaties komen volledig ten goede aan dit project.

Wanneer kunt u met ons mee?

U kunt zeven dagen per week, tussen 09.00 en 19.00 uur gebruik maken van de CoW-buurmobiel. Voor het maken van een afspraak kunt op maandag t/m vrijdag bellen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur bellen.

Wilt u reizen buiten deze tijden, neem dan contact op met de coördinator op nummer 06 - 208 107 20.

Mogelijk gemaakt door subsidie EU.

Projecttitel: Kom eens een deur verder.

Omschrijving project:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Leader Achterhoek

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland

Uw CoW-Buurtmobiel wordt mede mogelijk gemaakt door