Overslaan en naar de inhoud gaan

Contact op Wielen

Wat doen we?

Contact op Wielen biedt vervoer aan voor (tijdelijk) minder mobiele ouderen die over korte afstanden in Wehl, Doetinchem en Gaanderen vervoerd willen worden. Ons doel is dat bewoners waarvoor het reguliere vervoer lastig is, gebruik gaan maken van onze eigentijds buurtvervoer. Wij vinden namelijk dat vervoer nooit een belemmerende factor mag zijn om er zelfstandig op uit te trekken.

De wagens van CoW-buurtvervoer worden bestuurd door vrijwiligers. De vrijwilliger haalt u op, helpt u in- en uitstappen en brengt u ook weer thuis. Er zijn géén haltes of vaste opstappunten. Dus u wordt van deur tot deur gebracht en gehaald.

Het CoW-buurtvervoer is elektrisch en dus duurzaam, plezierig én gezellig!

Hoe werkt het?

Wanneer u graag ergens heengebracht wilt worden belt u met CoW-buurtvervoer in uw plaats (Doetinchem, Wehl of Gaanderen). U kunt op maandag t/m vrijdag bellen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur voor een afspraak. U krijgt dan direct iemand van de centrale aan de lijn. Met hem/haar spreekt u af wanneer u opgehaald wilt worden en waar u naartoe gebracht wilt worden.

De chauffeur doet zijn /haar uiterste best om op de afgesproken tijd bij u te zijn en helpt u natuurlijk ook met het in- en uitstappen, uw rollator, krukken of stok en het inladen van boodschappen. Wanneer afgesproken zal de chauffeur u dan ook weer ophalen om u weer veilig thuis te brengen.

Wat kost het?

We willen graag met u delen waarom het Buurtvervoer niet gratis is. De wagens van CoW-buurtvervoer zijn met subsidie van Plattelandsontwikkeling Europa én investeerders aangeschaft, maar ze moeten wel onderhouden, verzekerd, gestald, opgeladen en draaiende gehouden worden. Om u te kunnen blijven vervoeren, vragen wij om een kleine vrijwillige bijdrage.

Vanaf 15 augustus 2023 zullen er enkele wijzigingen zijn in de tarieven voor alle ritten. We zullen alleen nog enkele ritten aanbieden, geen retouren meer. Hieronder staan de nieuwe tarieven:

  • € 1,50 voor een enkele rit binnen uw plaats
  • € 1,50 voor de terugrit binnen uw plaats
  • € 3,00 voor een enkele rit van Wehl of Gaanderen naar Doetinchem
  • € 3,00 voor de terugrit van Doetinchem naar Wehl of Gaanderen
  • € 27,50 voor een maandkaart, geldig uitsluitend voor ritten binnen uw eigen woonplaats. Deze kunt u bestellen via de penningmeester op www.contactopwielen.nl
  • € 1,50 voor de ritten Wehl-Kilder en Gaanderen-Terborg

Als u meer wilt geven dan het gevraagde bedrag, wordt dat goed besteed. Hierdoor kunnen we in de toekomst een nieuwe wagen kopen en onze dienst op peil houden.

Wij hopen op uw steun en begrip. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het Buurtvervoer een succes blijft en dat we elkaar kunnen blijven helpen.

Wanneer kunt u met ons mee?

U kunt zeven dagen per week, tussen 09.00 en 19.00 uur gebruik maken van het CoW-buurtvervoer. Voor het maken van een afspraak kunt op maandag t/m vrijdag bellen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Wilt u reizen buiten deze tijden, neem dan contact op met de coördinator op nummer 085 - 076 33 03.

Mogelijk gemaakt door subsidie EU.

Projecttitel: Kom eens een deur verder

Omschrijving project:

  1. De stichting stelt zich ten doel: om (mindervalide) ouderen, die, om diverse redenen geen gebruik maken van het reguliere, openbaar vervoer, binnen de Gemeentegrenzen te vervoeren tegen een vrijwillige bijdrage. Zij hoopt daarmee te bewerkstelligen of te voorkomen, dat mensen in een sociaal isolement komen.
  2. De stichting tracht haar doel te bereiken door het inzetten van elektrowagens, die, bemand door vrijwilligers, de mensen thuis ophaalt, vervoert binnen de Gemeentegrenzen en weer thuisbrengt.
  3. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland